Састанак вероучитеља у Ивањици

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, 14. октобра 2014. године са почетком у 19 часова у сали Црквено-парохијског дома у Ивањици одржан је састанак вероучитеља моравичког и драгачевског намесништва. Састанку су присуствовали и намесници поменутих намесништава, протојереј Синиша Раденковић и протојереј Милун Ивановић.

Након поздрава и жеље Епископа за успешним почетком школске године а који је присутнима пренео координатор верске наставе, приступило се састанку који је био радног карактера. Тема сабрања је била упознавање вероучитеља са планом и начином рада координатора и будућег новообразованог Одбора за школску катихизацију Епархије жичке. Такође, вероучитељи су упознати и са новинама које се тичу организације верске наставе у Епархији. У даљем току састанка је анализирано стање верске наставе у поменутим намесништвима, где је разговор на ту тему био отворен и садржајан.

Сви присутни су се сагласили да се мора уложити још већи труд и напор у раду и међусобној сарадњи, како би  подигли квалитет верске наставе и дали одговоре на проблеме са којима се сусрећемо у реализацији верске наставе.

Састанци исте садржине одржани и у Чачку (трнавско и љубићко намесништво, 8. септембар), Краљеву ( жичко, гружанско, 26. септембар), Ужицу ( ужичко, рачанско, 4. октобар), Горњи Милановац (таковско, качерско, 9. октобар).

Координатор весрке наставе Епархије жичке
ђакон Новица Благојевић

Извор: Епархија жичка