Састанак владике Атанасија са архијерејским намјесницима

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије одржао је 17. октобра 2014. године радни састанак са архијерејским намјесницима подручне Епархије бихаћко-петровачке.

Радном састанку претходила је вечерња служба у Катедралном храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Епископ Атанасије је сазвао састанак поводом организовања духовних, образовних и културних манифестација у подручним парохијама. Овом приликом измењена су мишљења архијерејских намјесника о темама предавања која би се од сада редовно одржавала по већим црквеним јединицама.

Констатовано је да специфичан положај Епархије, која се делом простире у Федерацији Босне и Херцеговине, Унско-санском и Ливањском кантону а делом у Републици Српској, са верницима углавном у поодмаклим годинама изискује и различиту тематику. Такође је констатовано да је потребно ангажовати предаваче из више области богословља, пастирске психологије, медицине, књижевности, историје, социологије, етнологије и других корисних племенитих наука.

По Епископовим речима кроз све теме предавања треба да се огледа мисијска улога Цркве Христове, брига пастира о својим верницима и константно сведочење Васкрсења Христовог пред повјереним и страдалним православним родом који живи на овим Крајишким просторима. Предавања ће почети овог мјесеца.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка