Саудијци ухапсили и депортовали 27 хришћана због „одржавања хришћанских молитви“

Званичници Саудијске Арабије недавно су ухапсили 27 хришћана – а међу њима неколико жена и деце – због криминалног дела  - „одржавања хришћанских молитви“ и „због поседовања Библија“, извештавају арапски медији.

Група хришћана, од који нису сви либанске националности, прослављали су празник Пресвете Богородице Марије када су власти упали у њихову кућу и ухапсили их.

Власти, окрутна „верска полиција“, поништила им је визе и депортовала их назад у Либан. Иронично, ово је много боља судбина него судбина других хришћана који су починили „хришћанска дела“ у исламском краљевству, као што је тортура и дуге затворске казне.

На пример, године 2012. било је ухапшено 35 хришћана Етиопљана и злостављано у затвору скоро годину дана само због одржавања приватне кућне молитве. Један од њих је изјавио кад је био пуштен из затвора: „Они (Саудијци) су пуни мржње према немуслиманима“ .

Од овог времена ниједна медијска кућа са Запада није известила најскорија узнемиравања, хапшења, злостављања и депортације хришћана који су приватно исповедали своју веру на Арапском полуострву, које је, место рођења ислама.

Извор и фото: Orthodoxy CP (превод: Информативна служба СПЦ);