Савиндан у Бијелој и Јошици

Савиндан у Бијелој и Јошици
Савиндан у Бијелој и Јошици
Савиндан у Бијелој и Јошици
Савиндан у Бијелој и Јошици

У цркви Полагања ризе Пресвете Богородице у Бијелој свечано је прослављен Савиндан. Свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Видо Вуковић, Бијељанин који је своју дугогодишњу свештеничку службу обављао у Енглеској, протојереј-ставрофор Предраг Видаковић, парох бјељско-крушевички, јереј Небојша Вуловић, парох јошички, и ђакон Драгомир Видаковић.

После свете Литургије, деца – полазници школе веронауке, заједно са својим вероучитељем оцем Небојшом Вуловићем, извели су пригодан светосавски програм.

На празник Светог Саве, у препуној цркви Свете Недјеље у Јошици свечно је прослављен дивни светитељ рода нашега. После вечерње службе коју су уз старешину храма оца Небојшу Вуловића служили и протојереји-ставрофори Предраг Видаковић и Видо Вуковић, као и ђакон Драгомир Видаковић, преломљен је славски колач.

Окупљеном народу који је у потпуности испунио цркву, празничном беседом обратио се отац Предраг Видаковић. По устаљеној пракси изведен је богат дечији светосавски програм, који је био осмишљен са рецитацијама и песмом. У склопу програма  прочитан је и првонаграђени рад освојен на литерарном конкурсу СКПД Просвјета из Херцег Новог ученице из Јошице Теодоре Смољан на тему Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави.

Извор: Митрополија црногорско-приморска