Савиндан у Дому „Дринка Павловић”

Савиндан у Дому „Дринка Павловић”
Савиндан у Дому „Дринка Павловић”
Савиндан у Дому „Дринка Павловић”
Савиндан у Дому „Дринка Павловић”

И ове године чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, са јерејем Владимиром Марковићем, секретаром ВДС-а, посетили су на Светог Саву, 27. јануара 2014. године, Дом „Дринка Павловић” при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београда. У Дому је све било припремљено да се обележи Свети Сава слава, Центра и домова у његовом саставу.

Деца су радосно поздравила оца Владу и на његов позив сви су заједно изговорили молитву „Оче наш”. Отац Влада је прeсекао славски колач уз учествовање деце у окретању колача. Свако дете је хтело да пољуби славски колач и на „Христос по среди нас” одговори оцу Влади „Јесте и биће”.

Отац Владимир је честитао славу и пожелео деци да их Свети Сава чува, да им помаже у свему и да им помогне да науче све што треба.

Деца су припремила краћи програм о Светом Сави и сви су заједно отпевали Светосавску химну. Обрадовали су се поклон пакетићима које им је поделио свештеник Влада.

Прослава Светог Саве у Дому „Дринка Павовић” уз благослов свештеника и труд деце да науче нешто о Светом Сави сигурно ће оставити траг у њиховим душама и можда помоћи у неким преломним тренутцима у животу.

Извор: ВДС