Савиндан у Кистањама

Савиндан у Кистањама
Савиндан у Кистањама
Савиндан у Кистањама
Савиндан у Кистањама

По традицији на празник Светог Саве у храму Светих Ћирила и Методија у Кистањама служено је вечерње којем је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије. После богослужења преломљен је славски колач и освећено славско жито чиме је отпочела свечана академија.

У пригодном програму учествовали су ученици Богословије Света Три Јерарха и полазници православне вјеронауке из Кистања и околине. Надлежни свештеник јереј Слађан Тубић је бираним ријечима поздравио Епископа далматинског Фотија и цијењене госте, истакнувши да је светосавље философија нашег живота која је заснована на духовним вриједностима која су његована кроз и у личности Светог Саве. Богослужењу и програму присуствовао је велики број вјерника кистањске парохије и цијелог буковачког краја. На крају програма Епископ далматински Фотије је подијелио пакетиће дјеци која су присуствовала овој свечаности.

У наставку Преосвећени Владика је посетио просторије СКД ,,Просвјета", пододбор Кистање, која такође прославља крсну славу. У пријатном разговору

Извор: Епархија далматинска