Савиндан у Костајници

 Савиндан у Костајници
 Савиндан у Костајници
 Савиндан у Костајници
 Савиндан у Костајници

Богољубиви народ српски из Костајнице и околних села до Комоговине свечано је прославио српскога великана Светог Саву у храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Костајници. На сам дан празника служена је света Литиргија гдје је велики број народа са дјецом узео учешће са искреном духовном радошћу и жељом да се настави традиција наших предака.

На Литургији освештан је славски колач и жито уз радосно појање свих присутних а нарочито дјеце која иду на вјеронауку, а која су овом пригодом и припремила рецитацију у част Светог Саве.

Треба нагласити да је храм Светих Архангела у Костајници тог дана био премален да прими сав народ који је дошао да узме учешће у прослави Светог Саве. О значају овога дивног српскога светитељи и Божјег угодника најљепше и најбоље су рекла дјеца управо кроз своју припремљену рецитацију. Сва присутна дјеца дарована су пригодним поклонима које је припремио г. Милинко Симић и његова супруга гђа Дана, а који несебично увијек помажу своју Цркву.

Послије пригодних рецитација за све присутне уприличено је послужење у Парохијском дому гдје се наставило са прославом. Најтоплије се захваљујемо свом Богољубивом народу који узео у чешће у прослави нашега дивнога Српскога светитеља св. Саве.

Извор: Епархија горњокарловачка