Савиндан у Огулину

Савиндан у Огулину
Савиндан у Огулину
Савиндан у Огулину
Савиндан у Огулину

Поводом празника Светог Саве, првог српског Архиепископа, просветитеља и учитеља, света Литургија је служена у храму Светог великомученика Георгија у Огулину. Евхаристијском сабрању је присуствовао велики број вјерника,међу којима је највећи број био дјеце и школараца који су кроз свету Литургију прославили своју школску славу.

Школарци су на Савиндан, као и сваке године, били ослобођени наставе и свих школских активности. Сва дјеца и дио вјерника су у току свете Литургије приступила светој Тајни причешћа, а потом је освећено славско жито и преломљен славски колач. Такође је освећено славско жито и преломљен славски колач СКУД Просвјета - пододбор Огулин.

По завршетку Литургије дјеца вјеронауке и дјеца која још нису школарци, а било их је присутно око осамдесет, припремили су пригодан програм и кроз химну, рецитације и приче које су посвећене Светом Сави увеличали су и употпунили Сетосавску прославу. Светосавским програмом дјеца су свим присутнима у храму пренијела и дочарала пут, подвиг и труд Светог Саве због којег је овјенчан вјенцем вјечне славе Божје, и све нас је позвао да идемо путем  светосавским.

На крају дјечијег програма дјеци су подјељени пакетићи које су,као и сваке године, припремило Вијеће српске националне мањине града Огулина и тиме је завршена прослава оца нашега Светог Саве.

протојереј Милан Симић, парох огулински