Савиндан у Вологонгу

У суботу, 2. фебруара 2013. године, у парохији светог Јована Крститеља у Keни улици у Вологонгу одржан је светосавски концерт у светом храму са почетком у 19 часоав. Наступила су два црквена хора - хор Светог Николе из Антиохијске Православне Цркве под диригентском палицом г. Филипа Сабе, као и хор Светог Кнеза Лазара Српске Православне Цркве из сиднејске Александрије под диригентском палицом гђе Драгане Милановић.

На концерту су, поред пароха домаћина, били присутни архијерејски намесник протопрезвитер-ставрофор Миодраг Перић и три презвитера из Антиохијске Православне Цркве: отац Јефрем, парох у Волонгонгу, отац Фотије и отац Исак из Сиднеја.

Током једночасовног наступа, два хора су извела православне химне на српском, арапском, црквенословенском и енглеском језику. Након наступа парох домаћин, протонамесник Бранко Босанчић, бираним речима се захвалио гостујућим хоровима даривајући антиохијском хору сребрни студенички крст, а лазаричком хору сребрну кашичицу за свето причешће.

У црквеној сали дечја фолклорна група је извела сплет српских кола, након чега је уследила вечера за све присутне. И током дружења у црквеној сали било је изузетно весело и распевано када су хорови појединачно али и заједно извели неколико песама.

Савиндан у Вологонгу
Савиндан у Вологонгу
Савиндан у Вологонгу
Савиндан у Вологонгу