Седми фестивал хорова Епархије шумадијске

„Појте Богу нашему појте" пева псалмопојац Давид у Старом завету и позива људе свих времена да песмом славе Бога Свету Тројицу. Овим поводом окупио се велики број верног народа из целе наше Богом чуване епархије у недељу 14. јуна 2009. године на празник Свих Светих, у Азањи. У азањском храму Светих бесребреника Козме и Дамјана служио је Свету архијерејску Литургију Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Јован са свештеницима и ђаконима шумадијске епархије.

После Свете Литургије, која је одисала несвакидашњим појањем, уследио је фестивал у коме је учествовало десет хорова. Фестивал је отворио домаћин, са хором „Свети Врачи Козма и Дамјан" састављеним од ђака веронауке из Азање. Затим су по редоследу наступали хорови из осталих намесништава шумадијске епархије : хор „Св. Василије Острошки" из Ратара, дечји хор „Свети Симеон Мироточиви" из Крагујевца, женски хор „Свети Архангел Михаило" - Стара црква Јагодина, хор верног народа бељаничког намесништва, хор „Свети Димитрије" из Лазаревца, катедрални хор „Свети Роман Мелод" из Крагујевца, хор „Опленац" из Тополе, хор Младих из Саборне цркве у Крагујевцу, хор „Свети Симеон Богопримац" из Смедеревске Паланке.

После смотре, коју је верни народ са одушевљењем пратио, уследила је трпеза љубави и разговор верника са својим Епископом.

Извор: Епархија шумадијска