Седница епархијсих тела у Бечу

Седница епархијсих тела у Бечу
Седница епархијсих тела у Бечу
Седница епархијсих тела у Бечу
Седница епархијсих тела у Бечу

У четвртак, 29. и петак, 30. марта 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј одржао је редовну седницу Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске.

После призива Светог Духа у Саборном храму Светог Саве у Бечу, Епископ је у својој беседи заблагодарио члановима највишег епархијског тела на доласку из свих крајева Епархије. Радна седница Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске одржана је из два дела у просторијама Епископије у Бечу.

Чланови Одбора упутили су најпре поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српком г. Иринеју, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима од претходне седнице до тог дана. У наставку су усвојени завршни рачуни и буџети, као и важни извештаји о раду Епархијског управног одбора.

Прочитане су и усвојене президијалне одлуке Епископа, а донете су и друге битне одлуке. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током дводневних вишечасовних конструктивних седница, у којој су сви чланови врло активно учествовали.

На крају заседања, епископ Андреј заблагодарио је присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска