Седница Епархијског управног одбора Епархије врањске

У Епархијском двору у Врању 26. новембра 2015. године одржана је седница Епархијског управног одбора Епархије врањске на којој су разматрана текућа питања из живота и рада Епархије врањске и материјално-финансијско пословањe ЕУО до 25. новембра текуће године и предлог буџета за 2016. годину.

Донете су следеће одлуке:

  • о усвајању Статута и регистрацији Свеправославног друштва „Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски“
  • усвојен је годишњи план и програм газдовања шумама Епархије врањске за 2016. годину
  • усвојен је годишњи план за заштиту шума Епархије врањске од пожара за 2016. годину
  • усвојен је годишњи план управљања у Заштићеном природном добру Пределу изузетних одлика „Долина Пчиње“ за 2016. годину.

На седници је било речи и о предстојећим активностима на обележавању 40. годишњице од обновљења Епархије врањске, промоцији капиталног дела „Монографија о манастиру Светог Прохора Пчињског“, подела књига свим библиотекама основних и средњих школа на подручју Епархије врањске - Пчињског округа у организацији Епархије врањске, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије и манастира Хиландара, као и о реализацији протеклих активности: обнова Краљевог конака у манастиру Светог Прохора Пчињског, Научни скуп „Бугарска окупација југа Србије у Првом светском рату 1915-1918“ и подела хуманитарне помоћи из Аустралије.

Извор: Епархија врањска