Седница ЕУО Епархије шабачке

Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке

Окупљени око свог архијереја 17. и 18. фебруара 2014. године у просторијама Епархије шабачке у Шапцу, чланови Епархијског управног одбора и Савета Епархије шабачке одржали су редовну годишњу седницу.  Седница Савета почела је после молитве и призива Светога Духа. Седницом Eпархијског управног одбора и Савета председавао је Епископ шабачки г. Лаврентије,  а у раду су учествовали и чланови Савета свештених лица и представника верног народа са територије Епархије шабачке.

На дневном реду су били извештаји Епархијског  управног одбора Епархије шабачке о свом административном раду, грађевинској делатности и рачунском пословању у 2013. години, управљање враћеном имовином црквама и манастирима на територији Епархије шабачке, извештај о раду верске наставе...

Епархијски савет је размотрио и усвојио годишње извештаје који се тичу живота и рада у Епархији шабачкој. Такође, Савет је донео и више значајних одлука за живот и даљи рад Епархије шабачке.

На крају седнице Његово Преосвештенство Епископ шабачки г. Лаврентије се захвалио свим члановима Савета на одзиву уз жеље да саветници и даље наставе са својим радом на добро своје Свете Православне Цркве.

Извор: Епархија шабачка