Седница Извршног oдбора за завршетак градње и унутрашње уређење Храма Светог Саве на Врачару

Дана 5. маја 2015. године у Патријаршији српској у Београду одржана је седница Извршног oдбора за завршетак градње и унутрашње уређење Храма Светог Саве на Врачару, којом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.

Координатор организационих активности протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, главни архитекта ђакон Мирослав Николић дипл. инж. арх. и главни инжењер градње Владета Матовић дипл. инж грађ. поднели су Извештај о радовима у крипти Храма Светог Саве у периоду од 10. марта 2015. године до 5. маја 2015. године. Детаљно су известили о свим стручним активностима, пројектима и радовима који се изводе у крипти Храма, о раду и учинку запослених, као и будућим активностима са планираном динамиком, које ће се спроводити у циљу завршетка крипте Храма.

Такође су приказани и Извештаји о градњи Храма Светог Саве на Врачару за период мај 2014. - мај 2015. који ће бити поднети Централном телу Светог Архијерејског Сабора за подизање Храма Светог Саве на Врачару.

Извештај је усвојен од стране Извршног oдбора, који поред председникa Одбора Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја чине: координатор организационих активности протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, главни архитекта ђакон Мирослав Николић дипл. инж. арх., главни инжењер градње Владета Матовић дипл. инж. грађ. и секретар одбора г. Милан Андрић, дипл.правник.

У раду седнице су учествовали протојереј-ставрофор Радивој Панић, старешина Храма Светог Саве на Врачару; протонеимар Храма Светог Саве проф. др Војислав Миловановић, дипл.инж., надзорни орган за грађевинске радове дипл. инж. арх. Златомир Ивановић и дипл. инж. ел. Душан Прокопљевић, члан Одбора.