Седница Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске

На празник Преподобног Василија Исповједника, 13. марта 2017. године, одржана је друга по реду сједница Катихетског одбора за 2017. годину. Сједница је одржана у службеним просторијама Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу.

Сједницу је отворио координатор Катихетског одбора протојереј Мирчета Шљиванчанин прије свега благодарећи члановима одбора који су имали за обавезу да изврше редован обилазак школа православне вјеронауке у Митрополији, а који су то педантно и у заказаном року извршили. Затим су сви чланови који су вршили обилазак поднијели писмени извјештај и изнијели своја стечена искуства приликом посјете.

У наставку сједнице, чланови су узели учешћа у дискусији и закључили да се у многим мјестима вјеронаука одвија редовним током и из године у годину са све већим бројем полазника а тако исто са бољом како организацијом тако и ажурношћу и преданошћу вјероучитеља који користе нове технологије и системе у настави. Из стечених искустава Катихетски одбор је одредио и нове предлоге и планове везане како за вјерочитеље и за школе вјеронаке тако и за активности одбора у наредним мјесецима текуће  2017. године.

секретар Катихетског одбора јереј Драгослав Ракић

Извор: Митрополија црногорско-приморска