Седница УО Фондације „Патријарх Павле“

Седница УО Фондације „Патријарх Павле“
Седница УО Фондације „Патријарх Павле“
Седница УО Фондације „Патријарх Павле“
Седница УО Фондације „Патријарх Павле“

У Патријаршији српској у Београду 25. марта 2014. године одржана је седница Управног одбора Фондације „Патријарх Павле“, којом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у својству председника Управног одбора.

Седници су присуствовали и остали чланови Одбора: Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Епископ рашко-призренски г. Теодосије, протојереј-ставрофор Трајан Којић, г. Градимир Станић и г. Милан Андрић, који уједно обавља дужност секретара Одбора. Разматран је извештај о финансијском пословању Фондације у протеклом периоду, као и оствареним и реализованим средствима у складу са Статутом Фондације и Правилником о додели помоћи.

Такође, размотрени су најургентнији захтеви и одобрена средства за помоћ најугроженијој деци, односно финансирање трошкова њиховог лечења у земљи и иностранству. Посебна помоћ је додељена Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака „Нурдор“. 

Управни одбор је разматрао и захтеве за помоћ другим недобитним удружењима, у циљу помагања њихове мисије и деловања и у ту сврху су одобрена средства Удружењу оболелих од мултипле склерозе из Београда, Удружењу особа са инвалидитетом „Зелени светионик“ из Чачка, као и Удружењу „Милутин Миланковић“ из Београда.

Истовремено, подржана је иницијатива Шесте Београдске гимназије за оснивање Фонда за додељивање награде најуспешнијем вероучитељу и награде „Будимо људи“ – ученицима за најчовекољубивије дело.

Управни одбор је донео и план рада у наредних годину дана, којим се, између осталог, предвиђа и обележавање 100-годишњице рођења блаженопочившег патријарха Павла, у оквиру којег је предвиђено организовање изложбе личних ствари патријарха Павла у Музеју Српске Православне Цркве, као и издавање пригодних књига из живота и рада блаженопочившег патријарха Павла.