Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске

Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске
Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске
Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске
Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске

Редовна седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије аустријско-швајцарске одржана је 15. и 16. априла 2016. године. Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је 15. априла 2016. године призив Светог Духа у храму Васкрсења Христовог у Бечу пред почетак скупштине и заседања и на тај начин благословио рад седнице Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске.

После службе Епископ се обратио члановима епархијских тела и објаснио молитвени чин који се служи на почетку сваког заседања и поводом других почетака заседања и радова. Након призива Светог Духа је у просторијама храма Васкрсења започео први део седнице са радом. После уводне речи надлежног Епископа, усвајања записника са претходне седнице у октобру и усвајања дневног реда, чланови Одбора су на челу са Епископом упутили поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Г. Иринеју.

У наставку је Преосвећени известио све присутне о својим мисионарско-пастирским делатностима. Седница се одвијала даље по тачкама дневног реда, а по завршетку првог радног дела је служено свечано друго великопосно Бденије у храму Васкрсења, на коме је свештенство на челу са Епископом читао акатист Пресветој Богородици.

У вечерњим часовима је Епископ заједно са члановима Одбора био на вечери и тада се указала прилика за даљим разговорима, питањима и разјашњењима.

У суботу, 16. априла 2016. године, је у Саборном храму Светог Саве служена Света литургија уз присуство Епископа. Светом Евхаристијом је началствовао Архијерејски намесник за Италију протојереј-ставрофор Рашко Радовић, уз саслужење свих Архијерејских намесника Епархије и бечких ђакона. После Литургије су чланови ЕУО-а обишли радове на реконструкцији и адаптацији Владичанског двора и Епархијског центра. Обиласку радова је такође присуствовао архитекта господин Менсдорф који је дао детаљнија објашњења о радовима свим члановима Одбора.

Други део радне седнице Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске одржан је као и првог дана у просторијама храма Васкрсења Христовог у Бечу. Усвојени су важни Извештаји о раду Епархијског управног одбора и прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа. Донешене су и друге битне одлуке, а сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током вишечасовне конструктивне седнице, у којој су сви чланови учествовали врло активно.

На крају заседања, Епископ Андреј је заблагодарио присутним члановима Епархијског управног одбора на поновној љубави и већ редовно уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе. Епископ је поред свих Епархијских тела посебно похвалио Архијерејске намеснике, секретара Епархије, рачунополагача, благајника и шефа кабинета.

По завршетку заседања приређен је трудом управе храма Васкрсења заједнички ручак за све учеснике, а током ручка је Епископ са свештеницима у духу Празника који предстоје отпевао стихиру Тебе одјејушчагосја.

Потом су се сви присутни растали од свог Епископа и сви су кренули ка својим парохијама и домовима благодарећи Господу за успешно заседање и плодоносни рад.