СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ

СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ
СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ
СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ
СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ

Група младих из Никшића ових дана се налази у Русији у склопу пројекта "СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ". Са њима у пратњи су књижевник Милутин Мићовић, предсједник Књижевног друштва "Његош“, и јереј Остоја Кнежевић, свештеник архијерејског намјесништва никшићког.

Првог дана боравка у Русији посјетили су знаменитости и светиње Тверске области, превасходно Светоуспењски манастир у граду Старици, гдје су упознати са богатом прошлошћу ове древне обитељи у којој је замонашен први Сверосијски Патријарх Јов.

Потом је, захваљујући доброти и благослову Митрополита тверског г. Виктора, делегацији из Никшића омогућен обилазак других знаменитих храмова и светиња града Твера. Посебно значајно је било посјетити Катедрални храм Воскресенија Христовог и храм Свете Тројице, а велику радост представљала је и посјета храма Светог Јована Шангајског, који је саградила православна омладина Твера. Треба подсјетити да је то први храм, посвећен овом светитељу који је саграђен у Русији.

Чланови делегације су били примљени у сједишту Тверске митрополије, гдје су разговарали са предсједницима више епархијских одјељења. Захвалност на уприличеним посјетама чланови делегације изразили су организатору њиховог боравка у Русији – колективу Тверског колеџа културе Н. А. Љвова.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка