Сергеј Лавров је предао икону светог Георгија манастиру у Гватемали

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров срео се данас у Гватемали с настојатељицом манастира Свете Живоначалне Тројице «Лавра Мамбре» (Антиохијски Патријархат), преноси РИА-Новости, мати Инес (Ајау Гарсија). Сергеј Лавров јој је за храм предао икону свеца који се веома поштује у Гватемали – великомученика Георгија Победоносца.

У 36. години сестра Инес је нагло променила свој живот напустивши католички монашки ред и поставши православна монахиња. То је био дуг пут. «Кад сам у 20. години постала католичка монахиња добила сам на читање текст о преподобном Серафиму Саровском и његову беседу с Мотовиловом на шпанском језику. И још једну књигу – «Лествицу» Јована Лествичника, која је била одатле, из Русије, и другу, на грчком – о Светој литургији Григорија Паламе. То ми је отворило очи и срце да тражим и да тражим. Шеснаест година касније нашла сам православље,» - рекла је она.

Обитељ Свете Тројице основале су сестра Инес и сестра Марија (Амистосо) у априлу 1986. године. Познато је да је манастирски храм саграђен у староруском стилу. Детаљније се о мати и њеној обитељи може прочитати овде.

са руског Марина Тодић

Извор: pravoslavie.ru