Сећање на проту Љубу Петровића

Поводом осме годишњице од упокојења проте хаџи Љубодрага Петровића, великог духовника, мисионара и просветитеља, добитника Ордена Светога Саве, Радио Слово љубве данас у 15 часова емитује разговор са протиним духовним чадима, свештеницима Владимиром Марковићем и Арсенијем Арсенијевићем. Парастос проти Љуби биће служен у суботу, 15. децембра 2018. године у 13 часова, на Новом гробљу у Београду, а служиће протина духовна деца свештенослужитељи.

Прота Љуба је био старешина храма Светог Александра Невског у Београду, оснивач Православне мисионарске школе и Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке. У народу се памти као човек великог срца који је уносио радост у животе парохијана, окупљао младост и успешно је организовао у оквиру значајног мисионарског рада, а унутрашњом духовном снагом био је ослонац како својој породици тако и бројним парохијанима. Многобројна су духовна чада проте Љубе јер је он својом љубављу, добротом и харизмом био духовни расадник верне пастве која данас живи широм Земаљског шара.

Његова духовна деца су саговорници: отац Владимир Марковић, старешина цркве Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру и настављач мисије проте Љубе на месту секретара Верског добротворног старатељства - институције коју је прота Љуба и основао, и отац Арсеније Арсенијевић, старешина Вазнесењске цркве у центру Београда.

Извор: Радио Слово љубве