Шефа кабинета Реис-ул-улеме код епископа Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 10. априла 2014. године у Епископији у Босанском Петровцу шефа Кабинета Реис-ул-улеме Исламске заједнице у Босни и Херцеговини г. Разима Чолића.

Посјета је иницирана од стране г. Чолића, који је иначе био у посјети исламским заједницама у овом дјелу Босне и Херцеговине. Епископ Атанасије и г. Чолић су разговарали о разним темама које се тичу данашњице друштва и вјерских заједница у Босни и Херцеговини, а нарочито о проблемима трагичних успомена и зарастања рана од последица недавног грађанског рата.

Разговор се дотакао проблема који је настао у Босанској Крупи, у насељу Говедарница. Наиме, Меџилис исламске заједнице Босанска Крупа настоји да изгради нову џамију у непосредној  близини стратишта православних Срба и њиховог Парохијског дома. Епископ Атанасије је и раније настојао, то је и учинио и приликом овог сусрета, да се сачува неоповређена успомена на невино пострадале, тврдећи да се за подизање џамије може наћи неко друго мјесто. И г. Чолић је изразио поштовање према месту страдања, предлажући извесна компромисна решења. Епископ Атанасије је закључио да ће, имајући увиду предлоге његовог госта, бити потребно да се цело ово питање разматра у ширем црквеном контексту.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка