Шекспир, овде и сада

Шекспир, овде и сада
Шекспир, овде и сада
Шекспир, овде и сада
Шекспир, овде и сада

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког др Давида, у организацији цркве Покрова Пресвете Богородице у Крушевцу, 1. октобра 2016. године у Крушевачком позоришту, поводом 400 година од упокојења Вилијама Шекспира, одржана је трибина на тему ''Шекспир, овде и сада''.

Овај јубилеј обележен је у читавом свету, посебно у Великој Британији током целе године, извођењем Шекспирових драма, гостовањима, изложбама, трибинама, предавањима... Најразличитија су подсећања на дело великог и недосегнутог драмског писца, на његов живот и време у коме је стварао.

Предавачи, који су својим излагањима измамили велике аплаузе многобројне крушевачке публике, били су архимандрит Иларион Лупуловић, игуман манастира Драганац на Косову и Метохији, пре примања монашког чина познати и прослављени филмски и позоришни глумац и рок музичар; др Валентина Питулић, професор на Филозофском факултету у Косовској Митровици, као и Богословији ''Светих Кирила и Методија'' у Призрену и гђица Емилија Марковић из Крушевца, професор енглеског језика и књижевности.

Извор: Епархија крушавачка