Школа гитаре у парохији граховачкој

Школа гитаре у парохији граховачкој

Управа парохије граховске 18.04.2012. године је покренула школе гитаре и хорског ( пјевничког појања ). Наиме, због велике заинтересованости наше дјеце да уче свирати гитару и да пјевају, Управа парохије граховске им је изашла у сусрет и покренула је ове двије школе.

Важност оваквог пројекта је вишеструка: прво, дјеца ће да науче свирати један племенити инструмент, да науче да пјевају за пјевницом те да на тај начин живо учествују у богослужењима наше цркве и на крају, обзиром да у Грахову нема никаквих културних садржаја, да су наша дјеца препуштена да се сама сналазе како утрошити слободно вријеме и енергију, ова два пројекта ће им у томе много помоћи а имаће и велику духовну корист.

Важно је поменути да су обе ове школе бесплатне, да нема никаквог материјалног трошка за родитеље осим да дјеци купе гитару те да се могу уписати сва дјеца старости од 8 до 18 година. Упис је још у току. Инструктори школе гитаре: протонамјесник Александар Рељић, парох граховски и Марко Лошић. Инструктор школе пјевања: протонамјесник Александар Рељић, парох граховски.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка