Сиднеј: Не дамо светиње!

Сиднеј: Не дамо светиње!
Сиднеј: Не дамо светиње!
Сиднеј: Не дамо светиње!
Сиднеј: Не дамо светиње!

У недељу, 8. марта 2020. године, свештеници сиднејског намесништва са парохијанима сабрали су се око свог архијереја да свечано прославе Недељу Православља у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Кабрамати.  

После вечерњег богослужења уследила је трократна литија око храма са иконама, приликом које је упућена молитвена подршка српском православном народу у Црној Гори који се литијама бори за очување светиња. По уласку у храм прочитан је Синодик Православља. 

-Данас смо се молитвено сабрали и да се сетимо наше браће који су у невољи на Косову и Метохији и Светонемањићкој Црној Гори и који су на литијама у великом броју сведочећи истину о светињама и њиховом значају и улози у српском народу. Наше светиње јесу радионице спасења и оне су очи, срце и жила куцавица нашег народа. Одузимањем светиња, одузима се дух народа и зато препознајући духовне законитости, важно је да се молимо Богу за нашу браћу широм света да опстанемо у истини Божјој. Такође, да не заборавимо да не треба власт безбожна да наиђе да изгубимо светиње, већ ћемо их изгубити уколико не будемо долазили у њих, васпитавали своју децу у њима и ходили путе Светог Саве, а то је пут Господа Христа, поручио је владика Силуан.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска