Симферопољски Митрополит Лазар апеловао на становнике Крима да остану у миру и јединству

Митрополит симферопољски и кримски Лазар обратио се 27. фебруара Кримљанима с молбом да очувају мир, слогу и јединство.

Фебруара 26, 2014, у згради Врховног савета Аутономне Републике Крима одржани су преговори између представника демонстраната. Овим поводом се Митрополит Лазар обратио грађанима полуострва позвавши их да очувају мир, слогу и јединство.

„Драги Кримљани, данас, када виде шта се збива у нашој заједничкој кући, срца људи су испуњена тугом. Ја вас искрено молим да очувате мир, слогу и јединство. Свештенослужитељи ће са своје стране позивати грађане на молитву за очување мира.

На огромну жалост, многе речи су у наше време обезвређене. Ипак се обраћам свакоме од вас – цените духовни смисао као најважнији за свакога човека. Чувајте оно што је најдрагоценије – људски живот. Још једном хоћу да вам истакнем јеванђељске поуке с којима се свакоме од нас обраћа Господ: „ Ову заповест вам дајем да волите један другога“ (Јован 15,17), и:  „Молим вас ... да сви буду једно као што си ти, Оче, у мени и ја у теби...“ ( Јован 17,21).

Драги Кримљани, позивам вас да што  приљежније  чувате јединство и слогу. Помолимо се заједно да Господ мира подари мир нашој Богом спасаваној Кримској земљи. Нека благослов Божији пребива на  вама“.

Извор: pravoslavie.ru