Симонопетријски благослов светомаринском братству

У току вишедневне посјете епархијама Српске православне цркве, монаси светогорског Манастира Симонепетре, које је предводио Игуман Манастира, архимандрит Јелисеј, посјетили су 2. и 3. јуна 2010. године Светомарински Манастир Клисину, у којем су дочекани у духу братске љубави, онако како се дочекују једновјерна браћа.

Преносећи благослове монаха Свете Горе, архимандрит Јелисеј је изразио задовољство својим доласком у Манастир Клисину, у којој је младо братство, предвођено Игуманом Василијем, а праћено будним оком Епископа Г. Хризостома, упалило бакљу монашког живота, наликујући тиме свим оним угодницима Божијим, који су од памтивијека угодили Господу, носећи Крст Христов. Сабрани литургијском љубављу, на дан Светог цара Константина и царице Јелене, игумани два манастира, са својим свештеномонасима, служили су Свету Литургију, након које је, као и претходне вечери, за драге госте приређена трпеза љубави.

У молитвеној жељи да ће два манастирска братства остати у нераскидивој вези окончана је посјета симонопетријских монаха Епархији бихаћко-петровачкој и Манастиру Клисина, у нади да ће плодови братске љубави бити умножени на радост и спасење свих.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка