Синоћ експлозије у Звечану и Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА , 19. фебруара (Тањуг) - У северном делу Косовске Митровице и Звечану синоћ су се догодиле три експлозије у којима није било повређених, потврдио је данас Тањугу регионални портпарол Косовске полицијске службе Бесим Хоти.

На зграду "Трепче", у којој је смештена канцеларија Мисије ОЕБС-а у севереном делу Косовске Митровице, синоћ око 20.35 је бачена експлозивна направа, која је причинила мању материјални штету на четири возила паркирана испред зграде, рекао је Хоти Тањугу.

"Други инцидент је забележен у 2.15 у Звечану, у Карађорђевој улици, где су за сада непознати починиоци бацили запаљиво средство на два службена возила УН-а која су том приликом запаљена", рекао је Хоти.

Он је додао да се трећи инцидент догодио у насељу Бошњачка махала у северној Косовској Митровици где је експлозивна направа бачена у двориште једне куће на којој је причињена материјална штета, као и на једној гаражи и једном приватном возилу.

Власник приватне куће у чије двориште је бачена експлозивна направа је Србин, док је власник оштећене гараже и возила Албанац, додао је Хоти.

У време инцидента у српрској кући није било никога, док је албанска породица је била у својој кући али повређених нема, рекао је регионални портпарол КПС-а и додао да полиција ради на расветљавању ова три случаја али да за сада нема информација о могућим починиоцима.