Шиптари напали свештено лице

Јуче, 9. августа 2009. године, у 13.20 у селу Орлате нападнут је клирик Епархије рашко-призренске ђакон Стево Митрић од стране Шиптара.

Ђакон Стево из Косовске Митровице кренуо је у Велику Хочу где га је чекала породица. У селу Орлате наишао је на сватове који су били паркирани поред пута. Један од њих испречио је свој аутомобил испред возила. Потом је почео да испитује Митрића ко је и зашто ту пролази, покушавајући да га извуче из возила. На одбијање Митрића да изађе из возила Шиптар је ударао у возило рукама и ногама позивајући на српском и остале сватове да не гледају него да му се придруже. Том приликом оштећена је лимарија на предњем делу аутомобила а ветробранско стакло је разбијено.

Ђакон Стево је ипак успео да побегне нападачу без телесних повреда наставивши ка Великој Хочи. Ђакон Стево је био у возилу новопазарских таблица.

Епархија рашко-призренска најоштрије осуђује нападе на свештена лица и захтева од представника међународне заједнице да уложе додатне напоре како би се починилац овог дела казнио.

Извор: Епархија рашко-призренска