Ситуација у Клини се погоршала

Ситуација у селу Грабац, општина Клина, где је јуче претучен Радош Магић (61), после овог инцидента се погоршала и људи из села су почели да одлазе јер се плаше за своју безбедност, јавио је данас Радио Гораждевац.

Пре три недеље Кфор је уклонио пунктове из овог села, подсећа радио.

Према речима представника села Радоње Магића, његов рођак Радош је из пећке болнице пребачен у приштинску и његово здравствено стање је веома лоше. Он каже да за овај инцидент највећу одговорност сносе припадници Кфора, који су пре три недеље уклонили пунктове из села.

"Полумртвог човека су из болнице у Пећи пребацили у Приштину. Њему је лобања слупана од удараца. Из Приштине су ми јавили да су му три ребра поломљена, а руке и ноге су му одузете и у животној је опасности. Њега је жена насла без свести, око два сата поподне, јуче, код њиве, где је радио", рекао је рођак повређеног.

"Косовска полиција је изашла на лице места, али нису узели ни отиске, ни ништа, већ само изјаве. Радошу су најпре помогли војници Кфора, који су му превили рану на глави да не би крварио. Мештани села Грабац су у страху за своју безбедност", рекао је Радоња Магић.

Он је додао да за овакву ситуацију највећу одговорност сносе представници Кфора, који су напустили село, и поред сталних опомињања мештана да је могуће да дође до ескалације инцидената.

"Они су мислили да се шалимо. Ево, само пар дана након што је Кфор отишао, видите шта се десило", рекао је представник села Грабац.

Радош Магић претучен је јуче на својој њиви и задобио је тешке повреде главе, леђа и екстремитета. У Косовској полицијској служби је саопштено да још увек није познато ко га је претукао и да трагају за починиоцима.

Извор: Танјуг