Скуп архијерејских намјесника у Босанском Петровцу

У вечерњим часовима 3. јануара 2014. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије одржао је молитвено-радни састанак са архијерејским намјесницима Епархије бихаћко-петровачке у Епископском двору у Босанском Петровцу.

Учешће на овом сабрању узели су архијерејски замјеник протојереј-ставрофор Никола Пено, архијерејски намјесници: шиповски протојереј-ставрофор Чедомир Арамбашић, санско-крупски протојереј-ставрофор Саво Јанковић, лијевљанско-гламочки протојереј-ставрофор Жељко Ђурица, кључки протосинђел Варнава Дамјановић, петровачко-бихаћки протојереј Драган Шкалоња,  граховско-дрварски Александар Рељић и секретар Епархије јереј Здравко Богојевић.

Основна тема овога скупа био је увид у рад свештеника и живот народа на овом крајишком подручју. Епископ Атанасије је дао задатак архијерејским намјесницима да у овим зимским мјесецима, у сарадњи са осталим парохијским свештеницима, сачине детаљан опис Епархије бихаћко-петровачке, посвећујући посебну пажњу распореду и броју верних по градовима, селима и засеоцима, усамљеним старцима и старицама, болеснима и немоћнима, обновљеним и необновљеним домовима, повратку на напуштена огњишта, евентуалном даљем напуштању овог простора, па и морталитету...

Епископ Атанасије је похвалио видљиву жртву коју подносе у своме раду и намјесници и сви други свештеници и монаси Епархије бихаћко-петровачке. Позвао их је да и даље учвршћују слогу и љубав међу собом и да својим примером на то побуде верне.

Рад овог скупа крунисан је заједничком вечерњом молитвом у храму Светих апостола Петра и Павла.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка