Скупштина Екуменског форума хришћанки Европе

У манастиру Светог Николаја Српског у Соко граду код Љубовије од 7. до 12. августа 2018. године одржаће се десета генерална скупштина и конференција Екуменског форума хришћанки Европе под општом темом „Ако заћутиш у ово доба” (Јестира 4,14) – Хришћанке говоре. Скупштина се одржава по благослову Преосвећеног Владике шабачког г. Лаврентија.

Екуменски форум хришћанки Европе постоји 35 година и окупља хришћанке различитих деноминација са циљем неговања културе мира, достојанства жене и помоћи  женама у оним земљама и условима где је то потребно. Ово је први пут да се један овакав сусрет одржава у нашој земљи. -Залагање и допринос култури мира је минимум који као хришћанке можемо у чинити, јер, заиста, као што тема конференције гласи, шта ћемо причати касније ако заћутимо у ово доба,  каже се у саопштењу за штампу. Отварање конференције уз пригодан програм биће 7. августа 2018. године у манастиру Светог Николаја.

Активисткиње Удружења жена „Вила” из Љубовије, Удружења жена „Незаборав” из Малог Зворника и „Мах-Клуб поштовалаца времена” из Земуна, током једногодишњих припрема за организацију X Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе, учиниле су све да дочекају достојно око 120 гошћи различитих конфесија и традиција, духовних знања и достигнућа, вредности и образаца понашања.