Слава Богословије у Нишу

Слава Богословије у Нишу
Слава Богословије у Нишу
Слава Богословије у Нишу
Слава Богословије у Нишу

Светом архијерејском Литургијом, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, у храму Васкрсења Христовог, хиландарског метоха, започела је прослава славе Богословије у Нишу, у присуству гостију из епархија Бањалучке, Крушевачке, Београдске-карловачке, из Крагујевачке богословије, свештенства и монаштва из Епархије нишке, ђака Богословије и бројног верног народа.

Саслуживали су архимандрит Дамаскин, игуман манастира Ђуниса, архимандрит Серафим, игуман манастира Сукова, протојереји-ставрофори Ранко Малетић, намесник приједорски, и Милутин Тимотијевић, протојереји Верољуб Благојевић из Крушевца, Предраг Радосављевић, старешина храма Светог цара Константина и царице Јелене, Небојша Вујић, старешина храма Светог Пантелејмона, и Драгослав Лазић, јереји Милош Костић из Крушевца, Дарко Китановић, Бобан Миловановић и Дејан Крстић, као и ђакони Ђорђе Филиповић и Дејан Николић.

У току Литургије, у чин ђакона је рукоположен професор Богословије Предраг Владисављевић, а на крају свете службе освећен је и преломљен славски колач.

У ректорату Богословије за све званице је приређен пријем, а потом и трпеза љубави у трпезарији Богословије. Уз свечани ручак гости су уживали и у културно-уметничком програму и наступу етно групе Аманет из Лесковца која је извела неколико етно песама. У том музичком саставу наступа и Душан Ђорђевић, бивши ученик Богословије.

На послетку, уручена је награда за најуспешнији Светосавски темат ученику петог разреда, Николи Јовановићу.

Извор: Епархија нишка