Слава цркве Свете Петке у Сурчину

Слава цркве Свете Петке у Сурчину
Слава цркве Свете Петке у Сурчину
Слава цркве Свете Петке у Сурчину
Слава цркве Свете Петке у Сурчину

Небеска покровитељка храма Преподобне мати Параскеве у Сурчину прослављена је 27. октобра 2019. године торжественом Литургијом којом је началствовао протојереј-ставрофор Јеремија Старовлах уз саслужење протојереја Мирослава Вујића и протојереја Страхиње Голијана, исповедник је био протојереј Душко Ђеорђић. Појао је хор Покров Пресвете Богородице уз гостујуће чланове неколико црквених хорова под диригентском палицом Ђорђа Гавриловића.

После свете Литургије троструким опходом око храма и поменом за упокојене браћу и сестре, приложнике и ктиторе, преломљени су славски колачи које су припремили кумови славе породице Бунчић, Живановић, Маџаревић и Митровић, као и гђа Анка.

Прослављању храмовне славе на светој Литургији су присуствовали ученици Основне школе „Вук Караџић“ са вероучитељем Николом Ерцегом, као и ученици Основне школе „22. октобар“. Ученици су се причестили светим тајнама, учествовали у Литургији, за њима је цела црква понављала молитву Оче наш. Ученици су такође отпевали песму Источниче живоносни. Придружили су им се чланови хора и сви верни на божанственом сабрању.

О свему се данас старао протојереј-ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски. Литургијксом сабрању и храмовној слави присуствовао је председник градске Општине Сурчин г. Стеван Шуша, многобројни верници, сарадници и пријатељи цркве.

Извор: Епархија сремска