Слава цркве Свете Тројице у Старом граду у Будви

Црква Свете Тројице у будванском Старом граду прославиће у недељу, 27. маја 2018. године, храмовнку славу - празник Силаска Светог Духа на Апостоле.

Будванско свештенство служиће тога дана у цркви свету Литургију са почетком у 9 часова. У 19 часова испред храма ће кренути празнична литија, која ће проћи градским улицама до храма Светог архангела Михаила, затим до хотела „Авала“ и назад ка храму Свете Тројице. Након Литије, са почетком у 20 часова почеће свечана празнична духовна академија на којој ће говорити проф. др Драго Перовић на тему „Јединство слободе“.

У уметничком дијелу програма наступиће певачка група „Вез“ из Београда, Црквени хор „Свети Евстатије Превлачки“ из Будве, АНиП „Ђурђевданско коло“ из Подгорице и полазници веронауке при храму Свете Тројице.

Прослава ће бити настављена и 28. и 29. маја. На Духовски понедељак Литургија ће почети у 9 часова, а у 20 часова на простору између цркава биће представљање Матице српске и концерт певачке групе „Вез“. На Духовски уторак Литургија ће почети такође у 9 часова, а у 20 часова у улици Николе Тесле бр. 15 биће отворена изложба слика Петра Пићана „Острогу у походе“.

Извор: Митрополија црногорско-приморска