Слава цркве у Ванкуверу

Слава цркве у Ванкуверу

Српска православна црква светог Архангела Михаила у Ванкуверу и ове године је веома свечано и торжествено прославила своју црквену славу.

У среду, 21. новембра 2012. године, служена је Света Литургија у присуству великог броја верника и свечара који прослављају Аранђеловдан. У суботу, 24. новембра, у 18 часова служено је вечерње богослужење, а одмах потом освећен је славски колач. Свештеници Марко Радмановић и Десимир Видовић поздравили су присутне госте.

Кумови славе били су Љубомир, Зорица и Максим Котур. Изабрани кумови за наредну црквену славу су Срђа и Слободанка Вранић.

Уследила славска вечера у организацији Кола српских сестара ,,Косовка Девојка” уз пригодни славски програм. Пригодне беседе одржали су председник ЦШО Петар Атанацковић и кум славе Љубомир Котур. Председница КСС ,,Косовка Девојка” Сњежана Анђић уручила је председнику ЦШО чек од $29.000 на име прилога овог кола Цркви за отплату дуга. У програму су наступили ученици ,,Српске Школе Свети Василије Острошки” и фолклорне групе ,,Млада Србадија и Вук Караџић”. Програм је водила Љиљана Јакшић.

Извор: Епархија канадска