Слава цркве у Женеви

Слава цркве у Женеви
Слава цркве у Женеви
Слава цркве у Женеви
Слава цркве у Женеви

У недељу, 11. децембра 2016. године, први пут је прослављена слава новоосноване парохије Светог апостола Андреја Првозваног у Женеви.

Духовна радост је увеличана присуством Преосвећеног Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја у пратњи игумана манастира Студенице архимандрита Тихона.

Славље је почело вечерњом коју је служио игуман студенички Тихон док је за певницом одговарао епископ Андреј са свештенством. Након службе присутни су могли да чују предавање о манастиру Студеници. Предавању су поред наших људи присуствовали и бројни Швајцарци, студенти и професори, који су желели да чују нешто више о чувеној српској светињи.

Сутрадан, светом Литургијом је началствовао епископ Андреј уз саслужење архиепископа Јова из Васељенске Патријаршије, архимандрита Тихона, проте Ненада Михајловића из Беча, оца Зорана Врбашког из Крагујевца, пароха женевског Александра Ресимића и ђакона Филипа Милуновића из Беча.

Многобројни верници који су узели  учешћа у светој Литургији благодарили су Епископу што их је и овом приликом духовно укрепио. Након свете Литургије преломљен је славски колач, а дружење је настављено уз послужење.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска