Слава добротворне организације "Мајка девет Југовића"

Слава добротворне организације "Мајка девет Југовића"
Слава добротворне организације "Мајка девет Југовића"
Слава добротворне организације "Мајка девет Југовића"
Слава добротворне организације "Мајка девет Југовића"

Поводом празника Рођења Пресвете Богородице у манастиру Грачаница свечано је прослављена слава епархијске добротворне организације "Мајка девет Југовића".

Свету Литургију у грачаничком храму Пресвете Богородице служио је Епископ Теодосије уз саслужење осам свештенослужитеља. Након Литургије Владика је благословио и преломио славски колач са директором организације протиницом Светланом Стевић која већ годинама улаже несебичне напоре како би се наставио рад ове организације. Д.О. "Мајка девет Југовића" ангажована је на низу добротворних и хуманитарних пројеката међу којима посебно место заузимају шест народних кухиња у којима свакодневно топли оброк добија око 2000 социјално најугроженијих лица, већином са простора Косовског Поморавља.

Славско расположење настављено је и за трпезом где је традиционалног гостопримство подељено са уваженим гостима који су се одазвали на позив владике Теодосија и протинице Светлане Стевић. Поред нове америчке амбасадорке у Приштини г-ђе Трејси Џекобсон, слави су присуствовали и шеф ЕУЛЕКС-а генерал Хавијер де Марњак, заменик команданта КФОР-а бригадни генерал Бојан Пограјц, као и представници више јавних предузећа, фудбалских клубова и донатора који доприносе раду "Мајке девет Југовића".

Владика Теодосије искрено се захвалио свим донаторима, а потом и поделио архијерејске захвалнице онима који су нарочито помогли сиромашне на Косову и Метохији и рад народних кухиња. Захвалнице су примили представници Јавног предузећа Електропривреда Србије, ЈП ПТТ Саобраћаја Србија, Теленора, Команде Кфор-а, представници Фудбалских клубова Црвена Звезда и Партизан, као и агенције Pleon Olaf&McAteer г-ђа Љиљана Бољановић. Посебно одушевљење настало је у тренутку када су међу добитницима архијерејских захвалница прочитана имена Ивана Костића, Миладина Костића и Светлане Арсић, првих радника у народним кухињама, којима је одато признање за њихов дугогодишњи несебичан труд, напор и истрајност у свом раду.  

Извор: Епархија рашко-призренска