Слава Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918.

Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године прославило је Сретење Господње, славу Друштва, молитвеним сабрањем својих чланова и пријатеља у Конаку кнегиње Љубице, где се оно непрестано прославља од оснивања Друштва 1970. године.

Домаћин овогодишње славе био је Слободан Бобан Петровић из Београда, члан Друштва, који је са председником Друштва Драгољубом Јуришићем дочекао све званице, међу којима су били представници амбасада савезничких земаља, многе културне и јавне личности. које су поздравили  пригодним говором приликом уручења овогодишњих признања и одликовања најзаслужнијима.

Његово Преосвештвенство Епископ ремезијански г. Андреј, викар Патријарха српског, обавио је чин благосиљања кољива и ломљења славског колача. Владика је присутнима пренео поздрав и благослов Његове Светости Патријарха српког г. Иринеја. Честитавши члановима Друштва крсну славу,Владика им је пожелео свако добро од Господа и напредак у даљем раду и јединственој мисији коју врше.

Свечани тон овом молитвеном чину увеличало је Прво београдско певачко друштво, које, као и сваке године до сада, учествује у прослави славе Друштва, а постоји од 1853. године.

М.В.