Слава Духовног центра у Лесковцу

Слава Духовног центра у Лесковцу
Слава Духовног центра у Лесковцу
Слава Духовног центра у Лесковцу
Слава Духовног центра у Лесковцу

У холу лесковачког Културног центра одржана је свечана академија поводом 900 година од рођења Стефана Немање и славе Православног богомољачког духовног центра посвећеног Светом Симеону Мироточивом.

Уједно је овај догађај био и годишња скупштина Духовног центра, која је констатовала одабир новог старешине Центра. Како је отац Далибор Стефановић, досадашњи старешина, сада парох цркве Свете Петке у Кумареву и одређен за мисију у Црквеној општини кумаревској, за новог старешину изабран је отац Љубиша Костић. Јереј Далибор Стефановић је приказао богату и садржајну мисионарску делатност у протеклој години, у којој се нарочито много урадило на пољу образовне и хуманитарне делатности. Подељене захвалнице најтрудољубивијима, након чега је нови старешина презентовао план за наредну годину. Јереј Звонимир Живковић је говорио о изградњи храма у насељу Немањина Дубочица, а свештеник Мирослав Јовановић са историјског аспекта приказао улогу Светог Симеона Мироточивог за наш народ, државу и град.

У пријатној атмосфери, срца присутних су окрепљена гласовима дечјег црквеног хора „Бранко“ и музичко-сценским наступом КУД „Бисери“ из Лесковца.

Извор: Епархија нишка