Слава Епархије канадске

Слава Епархије канадске
Слава Епархије канадске
Слава Епархије канадске
Слава Епархије канадске

У недељу 14 октобра, на празник  Покрова Пресвете Богородице,  свечано је прослављена Слава епархије канадске у манастиру Св. Преображења Господњег у Милтону.  Овом приликом је и Његово Преосвештенство Георгије прославио 28 година Архипастирске службе на канадском тлу. 

У препуном храму Св. Преображења Господњег служена је Архијерска Литургија, којом је началствовао Његово Преосвештенство Георгије уз саслужење свештенства епархије канадске. Кумство овог великог славља је припало госпођици Меланији Поповић из Стони Крика. 

Након Божанствене Литургије уприличена је академија и промоција нових издања епархијске издавачке куће ”Источник”.  Поздравно слово је одржао главни уредник издавачке куће  протојереј-ставрофор Љубомир Рајић, а потом су реч узели и врли сарадници, секретар Епархије др Давор Миличевић и Радован Гајић. 

 Књиге ”Источничић” и ”Књига Радости” су представљене публици, дела која су намењена нашој млађој популацији.  Дело ”Књига Радости”, уобличена и скројена трудом др Андреја Базилевског, садржи песме за децу наших српских песника и великана,  док ”Источничић” садржи дивне приче  за децу, а и за одрасле.  На крају промоције одржао је реч, као домаћин, Његово Преосвештенство Георгије, који је поздравио и благословио сав народ сабрани, у нади да сви будемо под Покровитељством Пресвете Богородице.

После промоције и свечане академије, сестре Кола Српских Сестара из Оквила, са госпођом Миром Простран и госпођом Сањом Ђекић на челу, приредило је  свечани славски ручак уприличен за све госте овог великог славља.  Пре ручка је освећен славски колач, где се за кумство наредне године јавио протојереј Милојко Димитрић из Хамилтонa.

Синђел Василије (Гавриловић)

Извор: Епархија канадска