Слава Генералштаба Војске Србије

Слава Генералштаба Војске Србије
Слава Генералштаба Војске Србије
Слава Генералштаба Војске Србије
Слава Генералштаба Војске Србије

Министар одбране г. Александар Вулин присуствовао је 6. маја 2019. године обележавању славе Генералштаба Војске Србије, Светог великомученика Георгија - Ђурђевдана, у богослужбеном простору касарне „Бањица 2“ у Београду.

У присуству министра и чланова Колегијума начелника Генералштаба, као и главног војног свештеника мајора Слађана Влајића, свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Станко Трајковић из Архиепископије београдско-карловачке, уз саслужење војних свештеника. Уследило је традиционално ломљење славског колача.

Честитајући славу ђакон др Драган Ашковић, професор Православног богословског факултета у Београду, подсетио је на значај подвига Светог Георгија у Православљу и нагласио: -Свети Георгије је био војник. Слобода је оно што повезује Цркву и Војску. Војници слободу бране, а основа хришћанске вере јесте слобода. И Црква и Војска треба да допринесу да се сви међу нама осећају слободно.

Обележавању славе Генералштаба присуствовали су и чланови Колегијума начелника Генералштаба као и главни војни свештеник мајор Слађан Влајић.

Одлуком министра обране, од 2018. године поново је регулусано обележавање слава у Министарству одбране и Војсци Србије.

Извор: mod.gov.rs