Слава храма Светог Јована у Халифаксу

Слава храма Светог Јована у Халифаксу
Слава храма Светог Јована у Халифаксу
Слава храма Светог Јована у Халифаксу
Слава храма Светог Јована у Халифаксу

У недељу, 21. јануара 2018. године, парохија Светог Јована Крститеља у Халифаксу, Северна Енглеска, прославила је храмовну славу 53. пут од свог оснивања.

На Божанској Литургији началствовао је архимандрит Данило, администратор православне мисије у Велсу (Укријанска Православна Црква у радејању, Васељенска Патријаршија), архијерејски намесник британско-ирски и свештеник парохије Свете Тројице протопрезвитер-ставрофор Жарко Недић, протопрезвитер-ставрофор Радмило Стокић, свештеник парохије Светог Андреја Првозваног, и протопрезвитер- ставрофор Александар Илић, надлежни свештеник парохије Светог Јована Крститеља у Халифаксу.

У олтару је помагао Петар Илић, син надлежног пароха. За певницом су појали протиница Драгица (Сека) Стокић, протиница Милица Недић, Недељко (Неђо) Карагић и Вера Голубовић. Славско сабрање увеличало је присуство Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катерине Карађорђевић, кћерке покојног принца Томислава, брата краља Петра Другог, последњег Краља Југославије.

Домаћини храмовне славе били су г. Славиша Голубовић и његова супруга Зорица. За идућу 2019. годину славског кумства се прихватио г. Мирослав (Вуле) Стојановић из Еланда са супрогом Дивном. Након обреда благосиљања славског жита, вина и колача, прешло се у црквену салу на укусну трпезу љубави, коју су припремиле чланице парохијског Кола српских сестара Преподобна Мајка Параскева - Петка.

У току ручка, протопрезвитер-ставрофор Александар Илић поздравио је присутне госте на главном столу, као и сабрани народ у црквеној сали. Одпоздраве су изрекли принцеза Катерина и архимандрит Данило из Велса.

Радосну славску атмосферу су увеличали музиком и певањем Зоран и Анђела Дамјановић из Ковентрија

прота Александар Илић