Слава храма Светог Василија Острошког на Бежанијског коси

Као сваке године, Свети Василије Острошки, велики и поштован светитељ српског народа, прослављен је у својој Цркви, у Новом Београду, достојанствено и свечано. Света Архијерејска Литургија почела је у 9.00 часова. Служио је Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, уз саслужење двадесетак свештеника са ђаконима. На Литургији су одговарали црквени хор под управом диригента Катарине Вешковац и дечји црквени хор под управом диригента Вишње Димитријевић.

Услед великог броја верника који су желели да учествују на Светој Литургији , а захваљујући добрим временским приликама, и ове године је служено у црквеној порти. Бина на којој се налазио олтар уступљена је на коришћење љубазношћу СО Стара Пазова, а украшена иконама са Академије за уметност и консервацију СПЦ.

Славски колач је пререзан са кумовима славе, породицом Бојовић из Београда, у присуству домаћина за наредну славу, Г. Сава Кнежевића. Потом је, традиционално, изведен уметнички програм сачињен од духовних песама у извођењу дечјег црквеног хора и сплета фолклорних игара у бриљантном извођењу КУД Талија из Београда.

Славски ручак приређен је у ресторану Талија. Том приликом старешина цркве јереј Александар Лукић још једном је изразио захвалност Његовом Преосвештенству, свим служашчим, кумовима славе, ктиторима, донаторима и дародавцима Цркве Светог Василија Острошког. Истакнутим појединцима додељене су захвалнице, а посебно срдачно је поздрављен протојереј-ставрофор Петар Илић, ранији старешина Цркве Светог Василија.

Извор: Храм Светог Василија Острошког - Бежанијска коса