Слава храма Свих Светих у Зовом Долу

У прву недељу по Педесетници, недељу Свих Светих, Светом литургијом, ломљењем славског колача и славским послужењем, Храм Свих Светих у Зовом Долу прославио је своју крсну славу. Изградња цркве у Зовом Долу почела је 1999. године благословом Његовог Преосвештенства Епископа г. Атанасија, по пројекту београтског архитекте Љубише Фолића.

Црква још није до краја завршена.У цркви се служи на петак прве недеље Великог поста,на Велику суботу,на недељу Свих Светих која је уједно и крсна слава цркве и на Малу Госпојину.

Недеља након Педесетнице је посвећена успомени на Све Свете,јер је светост плод Светох Духа,када човјек живи у Божијој светлости,он постаје сасуд Духа светога као што каже Свети апостол Павле,"владајте се као дјеца светлости,јер плод духа је у свакој доброти,праведности и истини".

Свети Дух се усељава у Свете,сједињује се са њима,обитава у њима и дејствује заједно са њима да би свјетлост Божија сијала у свијету.Сваки светитељ постаје извор Светога Духа јер ће ,према Јеванђељу,"из утробе његове потећи ријеке воде живе".

Свету литургију служио је јереј Драго Зубац уз присуство неколико стотина мјештана Зовог Дола и околине.

Након литургије и славског послужења одржан је традиционални турнир у малом фудбалу уз учешће екипа из Невесиња и Мостара.

Извор: Епархија зворничко-тузланска