Слава капеле у Шарлоту

Верни народ Србске Православне парохије Светог Симеона Мироточивог у Шарлоту у Севреној Каролини, прославиo је Св.Арсенија Сремца, славу капеле. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство, Г. Др Митрофан, уз саслужење парохијског свештеника Драгана Љ. Зарића.

На Светој Литургији смо се и молитвено сетили новопрестављеног патријарха и оца нашег Павла. После Свете Литургије сви верни су били послужени свечаним ручком које  са пуно љубави припремило и послужило парохијско Коло Србских сестара.

Кум славе је био Дарио Лазић, који је за трпезом љубави тако лепо поздравио све госте, иако је  тек напунио петнаест година.

У културном делу програма дечији хор наше парохије својим анђелским певањем псалама и родољубивих песмама, разгалиo je срца свих присутних. Свој Богом дан таленат за уметност, деца Србске школице показали су у извођењу композиција В.А. Моцарта и П.И.Чајковског на клавиру, као и рецитовањем Шестоднева.

На крају овог прелепог молитвеног сабора,  у својој беседи, Владика Г. Митрофан је нагласио потребу за Светом  Литургијом као и потребу да и ова можда најмања парохија у нашој Епархији, има сталног свога свештенослужитеља.

Извор: www.easterndiocese.org