Слава Кола српских сестара из Вајкола

Слава Кола српских сестара из Вајкола
Слава Кола српских сестара из Вајкола
Слава Кола српских сестара из Вајкола
Слава Кола српских сестара из Вајкола

У недељу, 27.октобра, Коло српских сестара "Света Петка" при Црквеној општини Свети Никола из бризбејнског насеља Вајкол, прославило је крсну славу.

Прослава је отпочела светом Литургијом којом је у препуном храму началствовао парох вајколски протојереј-ставрофор Велибор Бојичић, архијерејски намесник бризбејнско-велингтонски, а коме су саслуживали протојереј-ставрофор Душан Стефанов и јереј Никола Стефанов. Литургију су увеличали анђелски гласови женског црквеног хора, познатог и као група „Завичај", под вођством талентоване госпође Светлане Цвитановић.

Отац Душан Стефанов је говрорио о животу Свете Петке и њеној великој жртви и љубави за Господа и за Цркву. Објаснио је присутнима како се треба по узору на Свету Петку усрдно молити и примером из приче указао на њена чудотворна дела.

На крају свете Литургије преломљен је славски колач око кога су се окупиле све чланице Кола српских сестара на челу са домаћицом председницом гђом Жељком Гушом и верним народом који је дошао да са сестрама подели славско знамење и прослави славу.

Међу присутнима били су и гости из Сиднеја председница Савеза кола српских сестара гђа Милица Козлина и благајник Митрополије г. Петар Козлина, који су са гостима Српског Филмског Фестивала, реномираном позоришном и филмском глумицом гђом Олгом Одановић и филмским селектором г. Ненадом Дукићем, дошли да увеличају славу Кола српских сестара.

Госте су у Црквеној сали срдачно и домаћински дочекале вредне сестре са богатом славском трпезом љубави. Пре ручка женска певачка група „Завичај" извела је неколико дивних духовних и изворних песама чиме је отворен културно-уметнички програм а одмах после ручка уследио је програм фолклорних група ове Црвене општине.

Извор: Митрополија црногорско-приморска