Слава Кола српских сестара у Елизабету

У парохији Елизабет, у храму св. Георгија, служена је посебно свечана св. Литургија у недељу 20. септембра 2009. године поводом празника Рођења Пресвете Богородице, Мала Госпојина, славе Кола српских сестара ове парохије. Литургијску радост подјелили смо са многим гостима из Филаделфије, Њујорка и Елизабета, као и из Бања Луке, Републике Српске.

На првом мјесту, милошћу Божијом и љубављу наше браће Руса из Филаделфије, наш храм и парохију походила је чудотвопрна мироточива икона Св. Ане. Пред њом и њеном Преблагословеном Кћери молили смо се за спас и напредак свега нашег богомчуваног рода.

О. Ратко Радујковић, архијерејски намјесник града Бања Луке и старјешина Саборне цркве Христа Спаситеља, са протиницом Бранком, посјетио је свога сина о. Владислава, који служи у Њујорку, те су оба свештеника уприличила да подјеле са нама нашу радост и славље. О. Ратко је началствоивао овом литургијском сабрању, протиница Бранка је предводила пјевницу, а о. Владислав је бесједио на крају св. Литургије.

Протонамјесник о. Зоран Радовић, домаћин ове парохије и данашње свечаности, поздравио је све госте и парохијане и, кроз надахнуте ријечи благодарности Богу и свему роду нашем, упутио срдачну молитву Пресветој Заступници нашој за све присутне и оне који оправдано изосташе.

Хвала свима који су узели учешће у овој свечаности и својом љубављу и доброчинством учинили наш храм св. Великомученика Георгија и парохијски дом мјестом „на којем је добро бити"! Нека Васкрсли Господ благослови све оне који нам са љубављу долазе у походе!

Извор: Епархја источноамеричка