Слава Кола Српских Сестара у Халифаксу, Енглеска

У недељу, 31. октобра 2010. године, Коло српских сестара парохије Светог Јована Крститеља у Халифаксу, Енглеска, прославило је своју славу Преподобну Параскеву, Свету Петку.

Свету Литургију је служио парох протонамесник Александар Илић, а за певницом су појали Марија и Јелена Илић, госпођа Вера Голубовић и Недељко Карагић.

На крају Свете Литургије, протонамесник Александар Илић освештсао је нову плочу на улазним вратима храма. Гранитна плоча направљена је иницијативом покојног Рада Стојсављевића, а поклон је господина Фреда Еванса, каменорезца из Худерсфилда, по дизајну протонамесника Александра Илића.

Нови месингани Полијелеј и Хорос, постављени у месецу септембру, такође су освећени.

Обред резања славског колача служен је у присуству овогодишње домаћице славе госпође Данице Петровић из Брадфорда, са осталим чланицама Кола сестара. За наредну 2011. годину, госпођа Вера Голубовић је прихватила домаћинство. Након богослужења послужен је богати славски ручак у црквеној сали, у присуству конзула амбасаде Републике Србије у Лондону, госпође Љиљане Зарубице и многобројних гостију.

Управни Одбор Црквене Општине Халифакс