Слава Кола српских сестара у Котору

Слава Кола српских сестара у Котору
Слава Кола српских сестара у Котору
Слава Кола српских сестара у Котору
Слава Кола српских сестара у Котору

Коло српских сестара у Котору у текућој години реализовало је бројне хуманитарне активности, али је угошћавање две групе од по 35 малишана са Косова и Метохије било посебно искуство у оквиру којег се изнад свега истакла гостољубивост бројних дародаваца укључених у акцију како би малишанима било што пријатније на мору.

По речима чланице Кола гђе Смиљке Кривокапић, која се на Петковдан, слави те хуманитарне организације, у Ризници Српске Православне Цркве у Старом граду обратила уместо председнице гђе Душице Иветић, деца су свакодневно добијала храну, слаткише, играчке, новац...: -Осим дивних успомена које су понијели одавде, сви су добили торбе и школски прибор. Од преосталог новца Народној кухињи на Косову и Призренској богословији упутили смо по хиљаду евра. Оно што задивљује је колики се број дародаваца укључио да помогне да дјеца што љепше проведу ово вријеме на мору”, казала је Кривокапић.

Како би се угостила деца са Косова и Метохије чланица Кола српских сестара гђа Милка Ковачевић уступила је своју кућу у Ораховцу.

Говорећи о осталим активностима гђа Кривокапић је посебно захвалила дародавцима који су својим прилозима у новцу, или на други начин, омогућили да се обрадују они којима је потребна помоћ. -Тако смо о Божићу и Васкрсу, сада већ традиционално, пацијентима Болнице за психијатрију подијелили поклон пакете, а материјално угроженим породицама доставили помоћ у храни и средствима за хигијену”, казала је Кривокапић, поздравивши посебно гошће на слави, мати Јулијанију и сестру Лидију.

Архијерејски намесник бококоторски и парох которски протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић је, после ломљења славског колача, пожелео срећну славу чланицама Кола српских сестара Котор. „И ако Бог да, да сваке године славите и више и боље. Да се сваке године трудите као и до сада да помогнете гдје год је помоћ потребна и на тај начин испуњавате Закон Господњи. Јер, најмање што можемо да урадимо је да се окренемо према ближњима и нешто за њих урадимо, а то је оно чиме се задобија Царсто небеско. Нека вас Господ чува и Светка Петка. Живјеле и на многаја љета“, поручио је прота Момчило Кривокапић.

Извор: Митрополија црногорско-приморска