Слава крушевачких песника

Слава крушевачких песника
Слава крушевачких песника
Слава крушевачких песника
Слава крушевачких песника

Поводом славе крушевачких песника, празника Иконе Пресвете Богородице Тројеручице, у цркви Лазарици славски чин предводио је јереј Жељко Марковић кјоји је надахнутом беседом пожелео запосленима у Културном центру успеха у раду, личну и породичну срећу и истакао значај те установе за град Крушевац.

Увече, пред многобројном публиком, љубитељи поезије на Летњој сцени Културно просветне заједнице уживали су у стиховима крушевачких песника. Повод за дружење је прослављање Иконе Пресвете Богородице Тројеручице. Скуп је благословио протојереј отац Ненад Радосављевић. У име домаћина присутне је поздравила директор Културног центра гђа Виолета Капларевић.

У програму су учествовали чланови књижевних клубова Багдала (Милан Вучићевић), Поезија СРБ (Светлана Ђурђевић, Јована Марковић, Љубодраг Обрадовић) и Перо (Невена Милићевић, Немања Петронијевић), као и Светлана Станковић, Дејан Петровић Кенац. Програм је уредила и водила песникиња Љубица Петковић. У музичком делу програма учествовао је ансамбл Божури Царева града, под вођством свештеника Саше Николића, као и етно група Епархије крушевачке.

Извор: Епархија крушевачка